OCD-tankar-deluxe.

det är så knäppt hur man kan vara så medveten om sina problem men samtidigt inte kunna styra dom på ett bra sätt! det gör mig så fruktansvärt frustrerad.

den senaste tidens nojor:

var hemma hos min pappa och lillebror i helgen, när vi satt vid matbordet så berättade min lillebror om en sak som hänt samma dag på badhuset. han och hans polare hade sprungit runt där, som man själv gjorde i den åldern, och de hade sätt en bajskorv i barnpoolen. förmodligen så var det väl nån liten skitunge (ordet har aldrig känts mer lämpligt att använda) som blivit nödig och bara släppt den i bassängen, men det äcklade mig ändå så oerhört inombords och genast började tankarna spinna vidare.

jag tänkte automatiskt, även fast det inte är det minsta logiskt, att min bror på något sätt hamnat i kontakt med den där bajskorven, typ tagit i den eller något eller fått den i håret och nu hade den på sig, vilket fick mig att tänka på att jag hade kramat honom och kanske fått bajset på mig. att han självklart inte hade rört den eller ens varit i närheten av den gick som inte riktigt in i hjärnan, liksom det faktum att han självklart hade duschat och isåfall duschat bort varje liten bajspartikel.

hela resten av kvällen kunde jag inte riktigt koppla bort tanken och på bussen tillbaka hem fick jag för mig att killen som satt bakom mig på något vis smetade ner mig med bajs. det är en helt sjukt osannolik tanke men ändå kunde jag inte låta bli.

idag under en promenad på väg hem från ICA MAXI så gick jag förbi ett ställe där någon sorgligt nog dött för många år sen, så det är något slags minnesställe med blommor och lyktor och så, och när jag gick där med matkassen i ena handen fick jag för mig att jag liksom rullade runt där bland blommorna och snön och på något vis fick på mig några gamla... blodpartiklar eller nåt, trots att jag varken vet vad som hänt där eller något annat. minneslunden har funnits där i flera år, så det är omöjligtvis ens kvar något sådant där.


jaja..  behöver jag säga att jag tvättat mig mer än vanligt på sistone och att händerna är torrare än torrast? förmodligen inte.

så längesen...

jag skrev nu, och jag har mått betydligt bättre under ett tag. men så kommer tankarna och handlingarna tillbaka igen. oftast när jag känner mig pressad och stressad psykiskt.

just nu är jag arbetssökande akademiker, utan vare sig inkomst eller någon egentlig trygghet. jag har inte jobbat tillräckligt för att få ihop akassa och jag har inga rika föräldrar att vända mig till, eller fondsparande att nyttja. på grund av mina depressioner/ocd-besvär har studierna blivit lidande i perioder och jag har ibland inte pluggat trots att jag fått studiemedel.

jag har nu förbrukat mina veckor av studiemedel och csn är inte villiga till att ta hänsyn till mina särskilda skäl, utan jag har fått nej på att få ytterligare några veckor för att bli klar med studierna helt, vilket såklart är ett rejält bakslag.min ekonomiska situation leder ganska snabbt till ångest, vilket jag kanaliserar genom tvångstankar och tvångshandlingar. det är svårt att prata om i vardagen och svårt för dom som aldrig haft det att förstå, därför tänkte jag att jag ligga gärna kunde börja blogga om det igen.